keskiviikko 20. tammikuuta 2016

MALTTAMATON HÖPERÖ

Valkoista, mutta jotain muuta kuin lunta! Talon eteläpäädyllä krookukset kukkivat viime vuonna täysin rinnoin 11.4. ja kuukautta ennen olin jo nauttinut sipulikukista auringon lämmittämässä kasvihuoneessa, ihaillut talventähtiä ja lumikelloja ja siistinyt puutarhaa haravan ja sekatöörien kanssa vaikka kuinka. Juuri nyt olen aika malttamaton, kehtaan myöntää. Olen esimerkiksi jo kaksi kertaa käynyt paikallisessa Multsasormessa kyselemässä siementen perään (kumma kyllä myyjä-setä ei suhtautunut minuun ollenkaan huvittuneesti). 
Viime viikolla metsuri kävi kaatamassa suuren kuusen tulevan halkovajan alta ja risusavotta virkisti kummasti. Pian saapuu rankakuorma ja aloitamme klapinteon, sekin virkistää. Hommasta tulee kumman keväinen olo, ehkä puun tuoksulla on osansa ja omassa pihassa saatava hyötyliikunta on aina kivaa. Viikonloppuna lähdin joka tammikuiselle 'puutarha-antiikin' metsästyskierrokselle. Kolusin kaksi kirpparia ja saaliina kotiin toin kaksi patinoitunutta kuparisoikkoa, ison ja pienen, sekä suuren aiv-pullon metallisessa korissa. Persoonallisia istutusastioita on kiva käyttää kasvihuoneessa ja puutarhassa ja pullokori löytää paikkansa katseenvangitsijana jossain vihreyden keskellä. Lupaan kuvata löytöni. Plantagenistakin haalin suuria salvianvihreitä lasitettuja keramiikkaruukkuja alelaarista, tuntuu että olen päässyt vauhtiin kasvukauden esivalmisteluissa eli jalka on jo kaasulla (ja tuntuu hauskalta olla näin höperö)!

30 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihanalle<3 Jaan innostuksesi puun tuoksun suhteen, se on niin keväinen!

    VastaaPoista
  2. Halkovajan tekeminen tiätää puutarhaski muutostöitä. Uuren tekeminen on aina innostavaa. Teet torella hyviä löytöjä kirppariilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ainakin vähän muutostöitä tiedossa. Vaja tulee tuohon pikkumetsikköön, mutta tien puolelle saan kyllä istutusalueen mahtumaan ja haaveilen köynnöshortensiasta vajan seinään (isäntä ei sitä vielä tiedä!).

      Poista
  3. Täällä on toinen malttamaton höperö. Kaikki ei ihan tajua, kun joulunpyhien jälkeen alkaa hehkuttamaan; että kevät on tullut. :)
    Nuo kirpparilöydöt ovat mahtavia. Näin joulun alla kirpparilla tuollaisen aiv-pullon metallikorissa. Hetken harkitsin sitä. Mutta sitten joulun tuhlauksessa, nuukuus iski. Ei tuntunut aivan välttämättömälle kapistukselle. Nyt kyllä harmittaa...
    Sisko löysi juuri kirpparilta ruostuneen työkalupakin kolmella eurolla. Olin niin kade.
    Nuo vanhat tavarat tuovat sitä jotain puutarhaan. Esittele siis löydöt meillekin pliis...
    Täälläkin taitaa olla jo jalka vahvasti kaasulla, eikä jarrutkaan taida olla ihan kunnossa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän tuon nuukuuden, olen itse nykyään aika saita, mutta nyt irrottelin koska tiesin että kadun kumminkin. Aidot esineet ovat kauneinta rekvisiittaa ja siinäkin kohtuus on valttia. Mullakin taitaa olla jarrut ainakin ruosteessa!

      Poista
  4. Postaustasi lukiessani itsekin innostuin (ihan kuin en olisi jo ollut itsekin jalka kaasulla ;) ) Kirppislöytösi kuulostaa hyvältä, erityisesti tuo AIV-pullo koreineen. Minullakin oli viime vuonna jo maaliskuussa orvokit ja perunanarsissit kasvihuoneessa. Voi sitä onnen autuutta, miten mukavaa oli nauttia heidän kukinnasta teemuki kädessä. Montako yötä vielä joudumme odottamaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on kiva intoilla koska tietää saavansa vastakaikua! Voi että kun päästään tuonne maaliskuuhun ja kauppoihin tosiaan tulevat ekat orvokit, ei millään malttaisi.

      Poista
  5. Jaaha, siellä lähtee jo keulimaan :-D
    Kummallista, ettei siemeniä vielä ollut esillä - monessa blogissa jo esitellään siemenpusseja. Kamalaa hidastelua siellä teidän myymälässä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, joka vuosi sama juttu ;D
      Multiksessa ollaan tänä vuonna ärsyttävän hitaita :/

      Poista
  6. Tunnistan hyvin malttamattomuutesi. Minäkin olen katsellut joko siemenet ja muut tarvikkeet ovat saapuneet kauppoihin. Tein jo siemenostosuunnitelmia ja kävin Korpikankaalta tilaamassakin ensi hätään perennan siemeniä. Minusta kun tammikuussa alkaa kevät! Mukavaa odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti tammikuussa! Pitäisiköhän itsekin tilata jotain, ihan vain innostuksen vuoksi...

      Poista
  7. Onnea höperyydellesi, kohtahan se kevät jo on.
    Omaa keväthöperyyttä rauhoitti se, kun eilen pääsin jo kylvämään kylmäkäsittelyn vaativien pensaskärhön ja pikkutöyhtöangervon siemenet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, oletkin jo aloittanut ihan oikeita kevätvalmisteluita, ei mitään hömpötyksiä niinkuin täällä!

      Poista
  8. Ihana kun höperöit. Nyt jos koska sitä tarvitaan! Miten ihmeessä eivät nyt saa niitä siemeniä esille kaivettua, hitaita ovat. Mieluusti kuvia löydöistäsi sitten kun ehdit ja jaksat. Kuulostavat niin kauniilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä vaiheessa vuotta on pidettävä lippu salossa! Jos mulla olisi kauppa, siemenet olisi heti tammikuun eka ostettavissa!

      Poista
  9. Minäkin katsoin kirpparilla eilen isoa sinkkisankoa sillä silmällä, mutta hinnan vuoksi se jäi vielä kauppaan, vaikka näinkin siinä jo kaikenlaista kesäistä. Ruusunmekko kysyy tuossa aiemmin, kuinka monta yötä joudumme vielä odottamaan. Yleensä lasketaan öitä jouluun, mutta puutarhuri laskee mielummin öitä kevääseen ja kun kasveja pääsee istuttamaan, se onkin kuin jouluaatto, paitsi parempaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puutarhalöytöjen teko on hauskaa. Voi kunpa tietäisi kevään kulun, voisi jo ihan oikeasti laskea niitä öitä. Toivotaan että kevät tulee hyvissä ajoin ja on kaikin puolin suotuisa.

      Poista
  10. Wonderful captures that really bring the spring so much closer. Have a nice weekend.
    Jannicke

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you Jannicke and nice you visit here! Spring photos are awesome just now, hope the spring is coming soon!

      Poista
  11. Sahatun puun tuoksu onkin todella hyvä ja jotenkin keväinen. Nyt voidaan jo unelmoida keväästä ja tehdä suunnitelmia tulevaa kasvukautta silmällä pitäen.
    Mukavaa viikonloppua sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä se on! Unelmointiin kuluukin nyt kaikki luppoaika, oi kevät miten sua taas odotamme!

      Poista
  12. Sama fiilis täälläkin. Vasta tänään kävin ottamassa ensimmäiset talvikuvat pihalla, ei ole oikein huvittanut. Laitan kuvat blogiini muistuttamaan, että lunta oli sopivasti vuoden 2016 tammikuussa. Vuosi sitten sitä oli vain muutama sentti koko talvena. Tuosta puutarha-antiikista tuli mieleeni, että syksyllä sain sukulaisen kuolinpesästä vanhoja emali- ja alumiinikattiloita monta kappaletta. Ja voi kuinka odotankaan innolla, että pääsen niitä käyttämään keväällä puutarhassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihania astioita olet saanut, tykkään kans emalista. Lumikuvia ei oikein tee mieli syytää tänne, vaikka kaunista lumi onkin. Riittää tosiaan että on vertailupohjaa menneisiin talviin.

      Poista
  13. Just hyvä olla näin höperö! Mä aion kylvää huomenna kylmäkäsiteltävät perennan siemenet. Jalka tukevasti kaasulla täälläkin :D

    VastaaPoista
  14. Puutarha-antiikin metsästyskierros kuulostaa hauskalta;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä 'antiikkikierroksesta' on tullut vähän niin kuin jokavuotinen talviankeuden poistaja!

      Poista

Sanasi ilahduttavat aina.