lauantai 8. maaliskuuta 2014

VARASLÄHTÖ

Auringon ja kevään myötä elämä on muuttunut jälleen kepeämmäksi. Ilo pulppuaa sydänalassa, kun pääsee taas toteuttamaan itseään ja pitkän pimeän talven ajan hautuneet suunnitelmat muuttuvat yksi kerrallaan konkretiaksi. Tänään olen pessyt kasvihuoneen lasit ja jynssännyt sieltä pois talven pölyt. Myös rikkoutuneet lasit sain vaihdettua ehjiin. Kasvihuone muuttuu taas varastosta terapeuttiseksi oleskelu- ja haaveilupaikaksi, jonne voi vetäytyä pakoon navakkaa kevättuulta ja arjen murheita. Kompostikin pöhisee kuumana, se ei ehtinyt tänä talvena jäätyä ollenkaan. Huomenna voisin leikellä perennanvarret maahan ja kanttailunkin voisi aloittaa. Tänä vuonna luulisi ehtivän vaikka mitä, on tämä semmoinen varaslähtö! Ja niin, tein jo ennakkotilauksen Villi niittyyn, narsissihuuma on vienyt minut mennessään!

19 kommenttia:

  1. Minä vasta siivosin sen etuterassin;)
    Voiskohan tosiaan jo ottaa kanttausraudan käyttöön, ainakin rikkaruohoja saa nykittyä jo irti. Tästä saattaa tulla tosi hieno "talvilomaviikko". Luulin lomaa ottaessani, että olisi hyvät hiihtokelit, mutta en valita:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi sua onnentyttöä, saat viettää lomaviikon näillä keleillä!!! Nyt voi tehdä jo vaikka mitä, tarpeeksi vain vaatetta päälle viimaa vastaan, ihanaa puutarhaviikkoa sulle!

      Poista
  2. Huomenna voisikin tosiaan leikellä kaikki perennanvarret. Tulisi niin paljon keväisempi ilme pihalle! Tänään täällä oli niin kova tuuli, ettei pihalle oikein viitsinyt mennä, mutta sisällä sain kyllä kylvettyä ihan hurjan määrän kaikkia siemeniä!
    Narsissihuumaa on varmaan liikkeellä.....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, mun täytyykin laittaa chilit tänään multiin, olen jo myöhässä niiden kanssa. Pian saa kylvää tomaatitkin. Kasvihuoneeseen aion laittaa pian retiisit kasvamaan, viime vuonna keväinen sato yllätti.

      Poista
  3. Minä otin raivaussahan tänään käyttöön ja putsasin ojan piennarta valtavista pajupusikoista. Tuuli repi paikkoja tosiaan kovilla voimakkuuksilla. Kanttailemaankin kyllä jo pääsisi. Maa on noin 10 cm pinnasta sulana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau, olet tehnyt oikein kunnon hommia. On hurjan palkitsevaa saada heti valmista ja siistiä. Maa on tosian jo pinnaltaan sula, ei kun kanttaamaan!

      Poista
  4. Hyvä kun varmistit narsissien saannin näin ajoissa! On ne niin ihania.
    Tosiaan, nyt kun saa aloittaa pihatyöt, on pihallapuuhailukausi pitkä! Ilmatieteen laitoksen mukaan seuraavienkin neljän viikon ajan pitäisi olla tavanomaista lauhempaa, siis jos normaalisti on keskilämpötila tähän aikaan (ainakin täällä) noin -1, niin sehän merkitsee, että pakkasta on nyt tuskin lainkaan koko maaliskuussa!!! Jeeeeeeeee!!!
    Tänään kitkin, pätkin perennanvarsia ja istutin parit sipulit, jotka on viettäneet talven ruukuissa, kun en ehtinyt niitä syksyllä istuttaa. Ja eiliseen verrattuna pientä edistystäkin on kukkien nousemisessa ja nuppujen havaitsemisessa. Mutta mikä parasta, jos tällainen 2-3 asteen lämpö kestää viikkokausia, niin kevät edistyy kerrankin ihanan hitaasti ja tämä ihanuus kestää maksimaalisen pitkään! Voi autuus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tilasin muistaakseni neljää eri lajiketta, ihania,niin ihania! Ja eilen ilokseni huomasin, että runoilijanarsissit työntyvät jo maasta! On kyllä uskomattoman hienoa, jos saamme nauttia pitkästä keväästä , tämä on niin ihanaa!

      Poista
  5. Alkukevät on kyllä sellaista aikaa ettei malta olla sisällä ollenkaan! Sormet syhyää puutarhajuttuihin.
    Mukavaa puutarhapäivää! Mun päivä kuluu jäähallilla, jääkiekkoturnauksen tulospalvelussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisätyöt alkavat olla myrkkyä, vain pakollinen hoidetaan :D
      Tosin hain viikolla ihanan vihertävää maalia, jolla aion joku sadepäivä sutia makkarin seinät ikikeväisiksi!

      Poista
    2. Nappasin kauppareisulla mukaani Koti & puutarha-lehden. Siinä olikin kivasti esitelty Villi niityn tulppaani ja narsissilajikkeita. Klikkasin sipulikaupoille minäkin!

      Poista
  6. Meilläkin on otettu varaslähtö. :) Laitoin eilen pihalle narsisseja ja siistin kukkapenkkejä. Toivottavasti kevät jatkuisi tästä lämpimänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, nyt ei kannata jäädä peukaloita pyörittelemään.

      Poista
  7. Voi hitsi, minunkin tekisi mieleni tilata narskuja<3 Jouduin viimeksi perumaan tilaukseni Villiniityltä, ankara rahapula iski silloin:( Nyt on onneksi vähän parempi tilanne sen suhteen kun palasin taas töihin. Toisaalta nyt on sitten vähemmän aikaa toteuttaa unelmiaan. Kaikella on puolensa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se menee. Itse olen jo sopeutunut tilanteeseen, että työt vievät aikaa kaikelta mukavalta, mutta tilipäivänä tiedän, miksi siellä käydään ;)

      Poista
  8. Hyvä tuo Villiniityn tilaus! Nehän menee niin nopsaan loppuunkin. Olit kyllä ahkera kun sait kasvihuoneenkin jo kevätkuntoon. Tuuli on tosiaan kaamea, kasvihuoneeseen kiva pujahtaa (paitsi meillä täys rojua, blaah). Mua nauratti tuo sun kommentti ettei kannata jäädä peukkuja pyörittelemään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ajattelin kerrankin olla ajoissa ennenkuin kaikki on loppuunmyyty! Toimitus on vasta syksyllä, mutta kiva haaveilla jo ensi kevään narsisseistakin :)
      Tuuli on ollut oikein keväinen ja minä siirryn aina tuulen mukaan puutarhan kolkasta toiseen, koska en malta enää pysytellä sisällä. Tänään sain jopa sen korituolin kasvihuoneeseen ja vielä ihan normaalisti ovesta! Siellä olikin avoista istua, mutta enhän mä kauaa malttanut :D

      Poista
  9. Mä yritin täällä kantata yhtä kukkapenkkiä ja ihmettelin, kun ei lapio viime viikolla vielä mennyt läpi. En muistanut, että olisi meillä niin kivinen piha...hmmm. Mies muistutteli roudasta ja rouvalla nousi vähän kyllä puna poskille. Into oli mennyt järjen edelle mut ensi viikolla yritän uudelleen!

    Mikä komposti teillä on? Meidän omatekoinen on vielä jäässä, vaikka sitä olen vähän yrittänyt herätellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä lapio uppoaa jo aika kivasti maahan, mutta en vielä ehtinyt kanttaushommiin. Meillä on Globe ja olen ollut siihen oikein tyytyväinen. Toki sekin on muina talvina jäätynyt, mutta tämä vuosi oli poikkeus. Nyt se pöhisee kuumana ja minä olen onnesta soikeana, kompostointi on niin hauskaa!

      Poista

Sanasi ilahduttavat aina.