keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

ONNESTA SOIKEANA

 Kuskasin eilen nuorimmaista soittotunnille ja lähdin tappamaan aikaa puoleksi tunniksi. Iloisena yllätyksenä huomasin tutun puutarhamyymälän jälleen avautuneen automarketin pihaan. Hyisessä ilmassa ei minun lisäkseni ollut muita asiakkaita eikä myymälän valikoima ollut vielä suuren suuri. Melkein jo lampsin portista ulos, kun huomasin orvokkien ja kaunokaisten joukossa maailman ihanimpia loistoesikoita. Siis näitähän minä juuri yritin saada siemenestä itämään - tuloksetta - ja nyt niitä tarjottiin valmiiksi kukkivina! Huikeaa! Taimien mukana ei ollut lajikkeen nimeä, mutta epäonniset kylvökseni olivat lajiketta 'Gold Lace'. Sailakin lupasi jo auttaa ja kaivaa minulle alkua omasta 'Elizabeth Killelay'-lajikeestaan, joka näyttäisi olevan kerrottu muoto muuten saman näköisestä loistoesikkolajikkeesta.
Istutin nämä ihanuudet nyt alkuun puulaatikkoon. Myöhemmin istutan ne metsäpuutarhaan, jossa ei itse asiassa kasvakaan vielä esikoita. Tässä vielä uusi profiilikuva ja todistusaineistoa siitä, miten soikeana onnesta olen: ei näköjään haittaa, vaikka paitakin on väärinpäin!

Hei, tulin vielä oikaisemaan päätelmiäni. Hain tarkempaa tietoa kyseisen näköisistä loistoesikoista ja tulin siihen johtopäätökseen, että nämä hankkimani ovat 'Silver Lace'-lajiketta, koska terälehtien reunat ovat valkoiset. Lajikkeella 'Gold Lace' ne ovat keltaiset.

18 kommenttia:

  1. Ihanan erikoiset esikot ja tuo laatikko on myös vallan suloinen!

    VastaaPoista
  2. Onnittelut! Ihana löytö, nuo ovat todella kauniita. Kaunis on myös uusi profiilikuva onnellisesta puutarhurista :)

    VastaaPoista
  3. Voi että! Olen niiiin iloinen!
    Omat Elizabeth Killelayni ovat näköjään kaikki hyvin hengissä, yritän saada jonkun jaettua, kovin suuria ne eivät vielä ole.
    Nuttu nurin, onni oikein :-)

    VastaaPoista
  4. Sanotaan, että jokin asia saa sukat pyörimään jaloissa. Saatoit olla niin innoissasi, että paitasikin pyörähti nurenperin ;) Ihania ovat, toden totta. Ai että sentään.

    VastaaPoista
  5. Oujee! Olet löytänyt samoja esikoita, joita niin ihailin Englannissa mutta en kuitenkaan puutarhakaupoista löytänyt, mutta Tukholman messuilta sain taimen :) Söpöisiä ovat, en yhtään ihmettele että olet onnesta soikeena!

    VastaaPoista
  6. Onnellisen näköinen puutarhuri, ihanat esikot hellästi sylissään! Mahtavaa kun myymälät alkavat vähitellen avautua.

    VastaaPoista
  7. Voi mitä kauniita aarteita ja tukevannäköisiä taimia! Minäkin kerran yritin tuloksetta siemenestä kasvataa samantyyppisiä, lajikkeen nimeä en muista... Exotic Gardenista ostin ne siemenet.

    VastaaPoista
  8. Krisse - laatikko on vuosia sitten kirpparilta löytynyt naulalaatikko. Nämä esikot ovat tosiaan samaan aikaan erikoisia ja suloisia, jotenkin lapsekkaan oloisia!

    Cheri - minustakin nämä ovat erityisen kauniita!

    Saila - näinhän se on ja nyt tuntuu erityisen onnelliselta! Älä hätäile jakotaimen kanssa, anna omasi vahvistua rauhassa. Saat sitten näistä palan myös itsellesi, jos ja kun saan nämä pidettyä elossa.

    Tiina - luultavasti! Jotenkin sopii tunnelmaan, onnesta sekaisin ja muuten kaikki miten sattuu...

    Pirkko - nämä ovat juuri perinteisiä esikoita Englannissa ja bongasinkin ekan kerran kuvan The English Garden-lehdestä. Siitä asti olen haaveillut näistä. Ihanaa että sinäkin löysit omasi!

    Minna - joo, nyt täytyy käydä katsastamassa kaikki aukeavat putiikit, kun vain malttaa omalta pihalta jonnekin lähteä!

    Linda - nämä olivat tosiaan hyvännäköisiä! Exotic Gardenilta minäkin tilasin ja taisin maksaa sievoisen summan. Tilasin myös japaninesikkoa enkä saanut sitäkään itämään :/

    VastaaPoista
  9. Ihanan värisiä esikoita! Kävin pyörähtämässä tänään k-raudan puutarha osastolla. Eipä sielläkään vielä paljon ollut taimia myynnissä, mutta muutamia ihania pikkupuita oli tarjolla. Esim. Vartettu lamohietakirsikka kukkivana oli aivan ihastuttava!

    Ihanaa kesä tulee!!!

    VastaaPoista
  10. Outi - Voi että, vartettu lamohietakirsikka kuulostaa ihanalta! Eiköhän taimikauppa vauhditu heti vapun jälkeen :)

    VastaaPoista
  11. Sinulla on mukava blogi :)

    Omassa blogissani on tunnustus sinulle!

    http://onnenapiloita.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  12. Mari - voi kiitos, käyn nappaamassa tunnustuksen!

    VastaaPoista
  13. Erikoisia esikoita ja niin suloisia.
    Ja hyvä profiilikuva, vaikka paita olis miten päin vaan;)

    VastaaPoista
  14. Kruunu Vuokko - eikös olekin upeat värit ja niin söpöt kukat!

    Pioni - tottä yhdistelmä on samaan aikaan raju ja suloinen!

    VastaaPoista
  15. Esikko on aivan ihastuttava kukka !
    -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

    VastaaPoista
  16. Oi ihania!! Minäkin himoan tuollaisia yli kaiken mutten löydä, tosin en käy kauheasti missään, heh. Ihana kaunotar myös sävy sävyyn :)

    VastaaPoista
  17. Helena - todellakin, olen itsekin vasta hurahtamassa näihin :)

    Sametti Hortensia - nämä tekivät minut niin iloiseksi, koska tupsahtivat vastaan ihan vahingossa!

    VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.