torstai 5. heinäkuuta 2012

LOMALLA

Lomalla päivät kuluvat kuin siivillä ja toisaalta hetket ovat kuin pieniä ikuisuuksia. Tekemistä riittää ja toisaalta ei ole pakko tehdä mitään. Luonto on läsnä kaikessa, se rytmittää arkea ja saa elämän maistumaan niin elämälle. Pelargonit viihtyvät kasvihuoneessa pienen varjostuksen turvin. Minulla näyttää olevan jo pieni kokoelma. Etualalla on kaikkein kaunein, tummakukkainen 'Tommy', joka matkasi Lontoosta tyhjään vesipulloon ujutettuna.
Tomaatit kasvavat ja kasvavat ja pian olemme niiden suhteen omavaraisia jonkin aikaa.
Puutarhassa ollaan kohta siinä pisteessä, että kaikki kasvit ovat uhkeimmillaan. Pionit tuntuvat vielä odotuttavan itseään tai sitten minä olen liian malttamaton. Villiviini on ottanut raudoitusverkon hyvin haltuun ja tarha-ajuruoho tietää, mitä maan peittäminen tarkoittaa, hyvä hyvä!
Metsäpuutarhan kivipolut ovat tässä, joku kaipaili vielä kokonaiskuvaa. Vielä riittäisi hieman vanhan liuskekivipolun oikaisemista ja muuta pientä kivityömaata, mutta nyt pitää odottaa oikeaa fiilistä.

23 kommenttia:

  1. Hei! Blogisi on aivan ihana! Samoin puutarhasi. Kertoisitko miten olet nuo kivipolut tehnyt, oletko tehnyt pohatöitä paljon vai latonut suoraan maanpintaan? Upotitko betoniin?

    VastaaPoista
  2. Huikea tuo kaariporttikuva ja se sammalleimu siinä. Minä aloitan sammalleimun kanssa tosissani ensi keväänä. Olen tehnty jo ennakkotilauksen tuttuun kauppapuutarhaan eli Viherlandiaan;-)

    Nyt täytyy lähettää tämä linkki mun serkulle...

    VastaaPoista
  3. Ihan oleskelupaikka kaaren alla! Siistit kivipolut ja niin kauniisti kaartuvat.

    VastaaPoista
  4. Onpas kaunista! Varsinkin kivipolut ja tuo ihana kaari! :) Kun joskus vielä pääsisi oman pihan kanssa näin hienoon lopputulokseen :)

    VastaaPoista
  5. Mukavaa lomaa Maria! Tommy on tosi hieno, samoin istutuksesi :)

    VastaaPoista
  6. Viehättävän näköistä. Onko tuo kaikki tosiaan ajuruohoa, mahtavat pöheiköt. Metsäpuutarhan polut kutsut kulkemaan. Nyt on tosiaan kaikki uhkeimmillaan.

    VastaaPoista
  7. Hei!
    Pakko sanoa vaan että WOW! Siis niiiiin ihana puutarha!! Sulla on totisesti taito hyppysissä! Minuakin kiinnostaisi tietää, miten olet tehnyt noi kivipolut... Oikein mukavaa loman jatkoa!
    -Mari

    VastaaPoista
  8. Aina vaan uudestaan tulen kurkkaamaan mitä sinulle ja puutarhallesi kuuluu! Hyvää näköjään kuuluu lepäähän nyt välillä ja nauti työsi tuloksista, ota kengät jalasta ja sipsuttele paljain jaloin noilla ihanilla kivipoluilla!
    -Minna

    VastaaPoista
  9. Kaunista, kaunista!
    Oletko ilmoittanut pihasi Avoimet puutarhat päivään? Moni varmasti tulisi mielellään katsomaan pihaasi ihan livenä!

    VastaaPoista
  10. Ihania kuvia ja upea puutarha!
    Tuosta metsäpuutarhastasi sain inspistä omaan takapihan puutarhaani. Ihania hetkiä puutarhassasi!

    VastaaPoista
  11. Oih ja voih, miten ihania kuvia jällensä. Tuohon Tommiin mäkin heti iskin silmäni ;) Sun pitäis järjestää kuules kaikille blogiystäville opastettu puutarhakierros teillä! Paljon tossa sun kasvihuoneessa muuten oli neliöitä, se näyttää tosi isolta.

    VastaaPoista
  12. Superkaunista sulla on, tuosta pelargoniastakin on ihan pakko tykätä! ja tuo kaari ja istuskelu paikka sen luona ja maanpeitekasvit niin uhkeana ja kivipolut metsänreunssa. Kaikki ihan superia!

    VastaaPoista
  13. Voi tätä paratiisia, niin on ihanaa. Voitko antaa vinkin miten ihmeessä tuo raodoitusverkko on saatu kuskattua kaupasta kotio?! Mulla on vaan pari pikkupalaa mutta haluisin kans tuollaisen kaaren mutta eihän se autoon mene!

    VastaaPoista
  14. a_millia, kiitos! Alla on suodatinkangas ja sen päällä kivituhkakerros, johon kivet on naputeltu kumivasaralla.

    Leena Lumi, kiitos! Tosiaan, tuo pinkki kasvi on tarha-ajuruohoa, mutta näyttää erehdyttävästi sammalleimulta kauempaa katsottaessa. Molemmat ovat hyviä paahteisen paikan maanpeittäjiä!

    Tarja, kiitos!

    Purlina, kiitos! Hiljaa hyvä tulee. Täälläkin on paljon karuja kohtia ja keskeneräisyyttä, mutta joka vuosi sitä saa luotua jotain uutta.

    Hortensia, kiitos, loma tuntuu tällä hetkellä niin lomalta! Tommy on kyllä hieno, samettisen tumma!

    Mari, kiitos! Polkujen alla on suodatinkangas, päällä noin 15 cm kivituhkaa ja kivet on naputeltu siihen suoraan.

    Minna, ei tosiaan tee tiukkaakaan olla ja nautiskella, tällä helteellä ei tulisi mieleenkään ruveta rehkimään ;)

    Outi, kiitos! En ole ilmoittautunut. Tällä hetkellä ajatus hieman kauhistuttaa ;D

    Eeviregina, kiitos! MInusta parasta on se, että joku inspiroituu jostain toisen aikaansaannoksesta, hienoa!

    Tiina, kiitos! Tommylta varmasti liikenee pistokas, kunhan vähän kasvaa ja vantteroituu! Kasvihuone oli 10 meliötä, kuva vain on otettu suoraan ovelta, joten syvyysvaikutelma saattaa hämätä. Pienimuotoiset puutarhatreffit olisivat hauska juttu, puolin ja toisin!

    Pirkko, kiitos!

    Henrietta, no ei tosiaan mene ;D
    Arvaa, minä kävin hakemassa verkon naapurin ojasta, toki kysyin ensin luvan! Mitenkähän me saataisiin sulle ehjä verkko kotiinkuljetettuna...

    VastaaPoista
  15. Ihana oleskelupaikka! Ja tarha-ajuruoho näyttää kauempaa sammalleimulta tosiaan ;). Tuleeko metsäpuutarhaasi havumetsän aluskasveja vai lehtomaisia kasveja? Sain juuri oman kivipolkuni viimeisetkin kivet pamputeltua, täytyy levätä kivitöistä hetki ennenkin alkaa seuraavien alueiden pamputtelu

    VastaaPoista
  16. Ihana, upea blogi ja puutarha sinulla! Onneksi Leena Lumi vinkkasi blogissaan linkillä niin osasin tulla tänne - tulen toistekin, kiitos, tämä oli inspiroivaa.

    VastaaPoista
  17. K, kiitos! Ehkä enemmän lehtomaisia kasveja. Kutsun aluetta metsäpuutarhaksi, koska alueella kasvaa kuusia ja se sijaitsee muutenkin varjossa, mutta mitään tarkempaa jaottelua kasvien suhteen en ole noudattanut. Mutta tosiaan, nyt kun mietin, on alueelle päätynyt nimenomaan lehtomaisia kasveja :)
    Intoa kivitöihin, yritän innostua vielä itsekin!

    Sari, kiva, kiitos!

    VastaaPoista
  18. Ihanaa fiilistelyä näissä kuvissa, niin monta kaunista kuvakulmaa! Metsäpuutarhasi polut ovat huikean hienot. Kohta alan toistaa itseäni: olet todella lahjakas puutarhasuunnittelija ja toteuttaja! (niin, ja sisustaja ja entisöijä! Mutta M:n voittanutta lasagnenlaittajaa ei ole ;-))

    VastaaPoista
  19. :) punastuu!
    Poluista tuli kyllä kivat ja tykkään, että näin ovat symppiksemmät kuin liuskekivillä, joista ensin haaveilin. Lasagnet laitetaan uuniin, kun taas tulet käymään!

    VastaaPoista
  20. Minä ainakin pyytelin lisäkuvia polusta ja on se kyllä hieno :)

    VastaaPoista
  21. Ai miten houkuttelevalta näyttää lepopaikka kaariportin läpi! Polut ovat upeita.

    VastaaPoista
  22. Katja, sinähän se olitkin :)

    Lumipyry, kun vain puutarhuri ehtisi siellä istuskella :)

    VastaaPoista
  23. Voi kun on kauniit nuo metsäpuutarhan kivipolut! Ja koko puutarha. :)

    VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.