maanantai 16. toukokuuta 2011

KIRVES HEILUU

Vuoden ensimmäinen raparperipiirakka on leivottava pikinmiten. Koetan löytää jonkun uuden mehevän reseptin ja sitten herkutellaan vaniljajäätelön kera. Taustalla näkyvää lipstikkaakin voisi poimia jo kuivumaan. Lipstikka on kasvanut kasvanut kasvimaalla jo useamman vuoden, mutta en ole häpeäkseni sitä vielä hyödyntänyt.
Kasvihuone on edelleen aivan vaiheessa. Viikonloppuna olemme päättäneet kuitenkin valaa anturan. Tämä ilta on kulunut tiilien puhdistamisessa ja luulen saavani hommasta vähintäänkin jännetupintulehduksen. Vanha savinen laasti kyllä irtoaa ihan mukavasti, mutta työkalun on oltava vähän järeämpi, että homma yleensä etenee. Olen siis irrotellut laastia vanhalla kirveellä. Jollain oudolla tavalla minä silti nautin näistä kunnon töistä, missä laitetaan hihat heilumaan. Kesähelteillä on sitten aikaa leijailla hellemekossa ja keskittyä mikroskooppisempaan puutarhanhoitoon.

12 kommenttia:

  1. Hienolta näyttää! Ja voi hitsi, miten herkullisen näköinen raparperi! (Mainostus: Uusimmassa Oma pihassa on raparperiherkun resepti, hihi!)

    VastaaPoista
  2. Lipstikka on ihanaa liharuuissa...

    Tuolla aikaisemmassa postauksessa oli niin hieno kasvilava, että ihan piti jo miettiä, jospa päivittäisi omatkin (14v. vanhat)ja vaikka petsais ne uudelleen. Vois taas näyttää ehommalta..

    Miehesi on todella taitava ;)

    VastaaPoista
  3. Saila - joo, huomasin herkun, se näytti tosi namilta (ja oon muuten taas tilaaja ;D)!

    Vaahtera-Maria - kuulemma joo, täytyy heti kuivata kevään ensimmäiset lihamausteet talteen! Kiitos kasvilavakommenteista, vinkkasin miehelle, että täällä taas joku nainen kehuu :D

    VastaaPoista
  4. Täytyy sanoa että lipstikka ei sano mulle mitään että mihin käytetään, tollo taijan olla. Nopeasti raparperit tullu. Kyllä se kasvihuone sieltä vielä tulee vaikka varmasti tuntuu vähän toivottomalta:)

    VastaaPoista
  5. Naapurissä näyttäs olevan raparperit peukalonpään kokosia :)

    VastaaPoista
  6. Minun lipstikat on vielä siemenpussissa siemeninä. Ikinä en ole tietääkseni sitä maistanutkaan, mutta haluan kokeilla sitä, kun kehuvat liemikuutin tilalta käytettäväksi. (oonkohan sun postauksiin jo kertonut täällä tuon, jonkun postaukseen laittelin tuon lauseen...)
    Mukavaa toukokuun loppua sinullekin!

    VastaaPoista
  7. Huh, sullahan on kunnon työkalut;)

    VastaaPoista
  8. Siis miun täytyy tunnustaa sama häpeä: en koskaan ollut käyttänyt meidän pihassa kasvavaa lipstikkaa! En kyllä yhtään tiedä miksi... Mut hei, tänään tein parannuksen, ja samalla kun kävin ruohosipulia, nipsasin pari lehteä lipstikasta. Silppusin sen ihan sellaisenaan keittoon porisemaan. Kuivaamista pitää todellakin kokeilla! (oletkos jo omasi pistänyt kuivumaan? ;))

    Ja kyllä, kunnon lapionvarsihommat, kämmenet rakoilla ja hartiat tulessa on sitä parasta. =)

    VastaaPoista
  9. Wau, hyvässä vaiheessa kasvihuonetohinat! Upealta näyttää. Olehan varovainen sen kirveen kanssa!!

    VastaaPoista
  10. Viime kesänä jo löysin kivan blogisi ja onneksi muistin sinut taas ja palasin lueskelemaan kuulumisiasi :)
    Itse testailin juuri tätä raparperipiirakan ohjetta oli ihan mielettömän hyvää :)
    http://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/maisemakahvilan-raparperipiirakka

    VastaaPoista
  11. Huhuu, täällä ollaan! Kiva, kun kommetteja on tullut, vaikka olen liihotellut blogin ulottumattomissa! Raparperia on käytetty jo kahdesti semmoiseen raparperihyveeseen ja hyvää tosiaan oli! Nyt täytyy antaa uusien varsien kasvaa! Ja hei, lipstikkaakin kokeilin tänään lihapullataikinaan ja yllätyin, miten hyviä tuli. Kuivaamaan en ole vielä ehtinyt, mutta aion kokeilla lehtien kuivatusta uunissa pienellä lämmöllä. Ja sitten vain purkittamaan. Ja kirveskin on pysynyt vielä turvallisesti kädessä ja käsikin toimii vielä!

    VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.