lauantai 15. tammikuuta 2011

RAPINAA SIEMENKÄTKÖLLÄ

Tuoksuherneitä viime kesältä, jolloin muuten taisin luvata itselleni olla esikasvattamatta yhtään mitään tulevana keväänä. Tänään kuitenkin sain itseni kiinni taas rapistelemasta vanhoja siemenkätköjä. Näinhän se menee. Tilaamaan en nyt ainakaan ryhdy. Ehkä muutaman pussin ostan kaupan hyllystä. Vähän taas tuoksuhernettä, auringonkukkaa ja...

8 kommenttia:

  1. Mä mietin kans et miten sitä kerrankin malttaisi, eikä tekisi tästä huushollista mitään plantaasia kevääksi. Vaan kun se kesä on kuitenkin niin lyhyt, etteivät ne suorakylvöt ehdi kunnolla kasvaa ja valmiit taimet on vaan niin hintavia. Laita vinkkiä, jos keksit kikka kolmosen!

    Löysin muuten kirjan, ja se lienee jo postissa! Kiitti!

    VastaaPoista
  2. Mulla on epäonnistunut esikasvatus senverran, että olen parina vuonna laittanut vain suoraan maahan ne jotka ehtivät kesäksi kasvaa. Nyt olis taas sellainen olo että vois kokeilla. Ehkäpä tämä sun blogikin on tehnyt tehrävänsä!

    VastaaPoista
  3. Tarkemmin sanottuna, ei kesäksi, vaan kesän aikana!

    VastaaPoista
  4. Kuulostaa tutuilta lupauksilta!

    Olen omani jo rikkonut. Ensimmäiset siementilaukset saapuivat jo ennen joulua. Koitan pidättäytyä uusista...

    VastaaPoista
  5. Siitä se lähtee Pioni!

    Bea's, hienoa että löysit kirjan! Plantaasi olkkarissa ei tosiaan houkuttele ;) Mulla olisi hyvä kikka ongelmaan, mutta se on melko hintava: lasiterassi, josta olen jo kauan haaveillut ja piirustuksetkin olisi valmiina...

    Dahlia, voi ei, mäkin olen oikeasti ihan noviisi näissä taimihommissa! Aina jolu kuitenkin onnistuu ja keväällä intoa on niin paljon, että potit ja pytyt on pakko kaivaa esiin!

    Hei Laura! Olenkin tovin seuraillut blogiasi, en vain ole tainnut vielä saada kommenttia aikaiseksi, korjaan asian pikinmiten! Oletkin ollut ajoissa, hyvä asenne.

    VastaaPoista
  6. Niinpä. :) Tuo siemenpussien rapistelu on tuttua minullekin. Kaikki tuntuu siemenpussia hypistellessä mahdolliselta: Saan paljon vantteria taimia jotka kukkivat koko kesän, jaksan ja ehdin koulia kaikki pikkutaimet juuri oikeaan aikaan eikä mikään tauti tai kuivuus tai märkyys iske niihin. Ja tietysti kaikki kasvatukset mahtuvat keittiön pöydälle koulittunakin.... Itse olen hurahtanut perennojen siemenkasvatukseen. kohta meinaan laittaa kylmäkäsittelyyn kylvöksiä ulos.Tänä keväänä olen aikonut kasvattaa myös kesäkukat itse ulkoruukkuihin. Kun on tilannut aika läjän netistä siemeniä, niin keväämmällä markettien siemenhyllyt on pakko kiertää kaukaa ettei haksahda...
    Täältä löysin ihanan blogin. Ihanaa etten ole ainut jonka on vaikea malttaa näiden siemenpussien keskellä!

    VastaaPoista
  7. Kiva Laura, kun löysit! Perennojen ja kesäkukkien siemenkasvatus onkin hieno juttu. Taitoa ja kärsivällistä hoitoa vaativaa, mutta palkitsevaa ja taloudellista.

    VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.